V dnešní době se stále více lidí uchyluje ke čtení elektronických knih (e-knih) jako alternativě
k tradičním tištěným knihám. S rostoucím výskytem digitálních zařízení, jako jsou chytré telefony, tablety a elektronické čtečky, je čtení e-knih přístupnější a pohodlnější než kdy předtím.

Výhody čtení e-knih:

Výhody čtení e-knih zahrnují pohodlný přístup k širokému výběru knih, možnost změny velikosti písma, osvětlení a snadnou přenositelnost na různá zařízení. Také umožňují zvýrazňování, poznámky a snadnější vyhledávání textu.

Jak kombinovat čtení e-knih a tištěných knih?

  • 1. Vyvážená rozmanitost: Stanovte si čtecí plán, ve kterém kombinujete e-knihy s tištěnými knihami. Například můžete číst tištěnou knihu v době klidu doma a e-knihu na cestách či ve chvílích, kdy nemáte přístup k tištěným knihám. Na našem e-shopu naleznete výhodné balíčky pro tuto variantu.
  • 2. Rozdělení podle žánru nebo tématu: Vyberte si, které žánry nebo témata preferujete číst ve formě e-knih a které v tištěných knihách. Například můžete preferovat čtení beletrie ve formě e-knih a naučnou literaturu ve formě tištěných knih, nebo naopak.
  • 2. Využijte výhody každého formátu: Tištěné knihy mohou nabídnout jedinečný zážitek
    a estetiku, zatímco e-knihy jsou praktičtější při cestování a snadno přístupné na více zařízeních. Využijte tyto výhody a vybírejte formát podle situace a preferencí.

Jaké nabízíme formáty e-knih?

EPUB je otevřený formát s flexibilním formátováním a širokou podporou čtecích zařízení. MOBI je proprietární formát (řízený jednou společností) primárně používaný na čtečkách Kindle,
s omezenou flexibilitou a podporou mimo Amazon. Oba formáty umožňují DRM (Digital Rights Management – chrání digitální obsah omezováním kopírování a distribuce) a volba mezi nimi závisí na preferencích čtenáře a zařízení, které používá.

Jak zvolit správné zařízení na čtení e-knih?

Když jde o čtení e-knih, volba správného zařízení může znamenat obrovský rozdíl. Pokud preferujete větší obrazovku a delší dobu mezi nabíjením, může být tablet nebo chytrý telefon ideální volbou. Pokud se však chcete ponořit do čtení s méně rušivým a přirozenějším pocitem při otáčení stránek, může být optimální volbou elektronická čtečka s technologií E Ink. Tato technologie využívá speciální způsob zobrazování, jež napodobuje vzhled tištěného papíru. To umožňuje čtení bez zbytečného namáhání očí a s dlouhou výdrží baterie.

Máme pro vás TOP 3 zařízení pro čtení e-knih: 

  • 1. Amazon Kindle – Nabízí široký výběr čteček e-knih s různými funkcemi a rozmanitými cenami.
  • 2. Kobo e-čtečky – Kvalitní čtečky e-knih s podporou různých formátů a funkčními vylepšeními.
  • 3. Apple iPad – Víceúčelové zařízení s aplikacemi pro čtení e-knih a další multimediální obsah.

Pokud nemáte možnost čtení e-knih na čtecím zařízení, máme pro vás skvělý tip na online čtečku e-knih, která je zdarma pro formát EPUB: youread.net

Podobné příspěvky