Blíží se letní dovolené, prázdniny, výlety a dny volna, které většina z nás touží konečně strávit u dobré knihy. Ať už se jedná o knihy odpočinkové, poučné, zábavné nebo napínavé. Proto jsme se rozhodli našim čtenářům vytipovat pár titulů z naší nabídky a věříme, že i vy si u nás vyberete.

Nenechte se před odjezdem zaskočit tím, že nemáte v kufru přibalenou žádnou knihu a objednejte si svůj titul včas.

Pokud váháte, jakou knihu přibalit, zde je naše doporučení:

Pro zábavu, lehké čtení do vlaku nebo na lehátko u vody

Průzkumník krabic

Sbírka kočičích komiksů, lekcí a postřehů. Zahrnuje základní informace o všech pracích, pro které se kočky narodily, s bonusovým seznamem otázek, které kočky kladou, a velmi užitečným testem, díky kterému zjistíte, zda jste bláznivý kočičí rodič.

Moudrost klaunů

Kniha přístupným způsobem přibližuje myšlenkový svět všech tří slavných osobností, v němž vyniká moudrost, inteligence, kultivovanost i vtip a v němž prosvítá celé spektrum osobních postojů k různým stránkám života jednotlivců i společnosti.

Svět podle Naly

Kniha zachycuje poutavá dobrodružství a neobvyklé přátelství třicetiletého Deana a nalezené kočky Naly. Na společné cestě kolem světa se učí poznávat sami sebe i své okolí.

Nová fakta, k zamyšlení, historie

Drony

Kdysi byly bezpilotní létající stroje doménou jen několika málo armád, dnes se vyrábějí v Turecku, Číně, Rusku a na trh s vojenskými drony mohou vstupovat i menší země, jako je Tchaj-wan. Je to současně velký byznys – v následující dekádě bude na drony vynaloženo 100 miliard dolarů.

Vesmírný posel

Neil deGrasse Tyson ukázal absurditu stereotypizace, naplnil svou novou knihu myšlenkovými experimenty. Díky nim zjistíte, jak hloupé je dělení lidí podle barvy pleti, sexuality, politického názoru nebo nekonzumace masa. 

50 bitev

Kniha přináší jiný pohled na světové dějiny – William Weir se zaměřuje na klíčové bitvy, které výrazně pohnuly kolem dějin a jejichž význam byl, jak historie prokázala, naprosto zásadní pro uspořádání světa tak, jak ho známe nyní.

Pro nudící se dětičky

Pop-Up skládanky

Fascinující a zábavné skládání z papíru. Když otevřete stránku knihy a něco se na ní hýbe, vždycky to vzbudí úžas. Je to překvapující… vzrušující… jednoduše kouzelné! A baví to děti, stejně jako dospělé.

Fantazník

Nejlepší parťák pro rozvoj kreativity. Nuda, venku prší, zima, ty sedíš doma a z tabletu už tě bolí oči… Co takhle vytvořit si svůj vlastní příběh? Ještě že máš Fantazník! S touto knížkou můžeš cestovat, zavede tě do dalekého Egypta nebo na ztracený ostrov. Zažiješ setkání s mimozemšťany nebo starodávnou civilizací. Stane se z tebe na chvíli zahradník, kovboj hledající padoucha nebo kouzelník. Napíšeš svůj vlastní komiks, vytvoříš cukrový zámek nebo úplně nové zvíře, jaké svět ještě neviděl. Vymyslíš skvělý módní návrh a vyrazíš na přehlídku, můžeš zažít akční dobrodružství jako ninja nebo se jen tak poflakovat na pláži a sbírat mušle.

Naučte se kreslit Fantastická stvoření a bestie

Naučte se, jak nakreslit 30 fantastických stvoření z folklóru, literatury a nejtemnějších zákoutí vaší fantazie. Od nočních tvorů, kteří se snáší ze stínů, přes tajemná stvoření bažin a močálů až po příšery skrývající se v hlubinách oceánů.

Pro fotografy cestovatele

Cestovatelská fotografie

Naučte se pořizovat špičkové fotografie z cest s využitím stejných triků, jaké používají profesionální fotografové.

Naučte se fotografovat dobře

Publikace obsahuje všechny praktické rady a doporučení, které potřebuje začínající až středně pokročilý fotograf znát. Od základních informací o digitální fotografii přes vysvětlení, jaké nastavení expozice volit pro získání působivých snímků, až po rady, jak fotografovat scény s pohybem. 

Fotografujeme přírodu

100 úžasných fotografií, na které se hezky dívá, ale to není vše. U každé fotografie najdete příběh, který se za pořízením snímku skrývá, a také popis nastavení, jež autor použil. Dozvíte se tak něco o fotografovaném objektu, o tom, jak byl vyfotografován, a také o tom, jak to celé probíhalo.

Pro fotografy cestovatele

Manga Jókai

Tyto klasické japonské pověsti jsou založeny na příbězích, které napsal slavný autor Lafcadio Hearn mezi lety 1890 až 1904 a upravil do komiksu oceňovaný spisovatel Sean Michae. V knize najdete hned sedm nejznámějších klasických pověstí. Atmosféru jednotlivých děsivých příběhů dokreslují úžasné ilustrace.

Světová válka Z

Světová válka Z (World War Z) Maxe Brookse je hororový, ale velmi realistický a emotivní román o světové válce se zombie. Není to ale klasický horor se zombie, kniha svou realistickou kulisou připomíná knihy Stephena Kinga nebo Toma Clancyho.

Devoluce

Sopka Mount Rainier vybuchla a malá obec vybavená nejmodernější technologií, usazená hluboko v horách je odříznuta od civilizace i dodávek potravin. Zima se blíží a z lesa se ozývá záhadné vytí.

Pohodové léto s dobrou knihou
přeje tým Zoner Press.

Podobné příspěvky