Málokdo v moderní kinematografii dosáhl takového úspěchu jako Quentin Tarantino. Jeho jméno je synonymem pro nekonvenční filmové zážitky, plné břitkých dialogů, nečekaných zvratů a jedinečného pohledu na svět. Co však stojí za jeho neotřelým přístupem a neuvěřitelnou kreativitou? Díky této originální komiksové biografii od autora Michela Bottona máte příležitost nahlédnout přímo do mysli tohoto kultovního režiséra.

Kniha je rozdělená do čtyř kapitol a nabízí čtenářům jedinečný pohled na Tarantinův život – od bouřlivého dětství, kdy s matkou chodil do kina na filmy pro dospělé, přes v práci ve videopůjčovně, kde hltal jeden film za druhým, až k získání celé řady filmových ocenění. Zjistěte, jak se Tarantino vypracoval z filmového fanouška až na jednoho z nejuznávanějších režisérů současnosti.

V této poutavé neautorizované biografii Tarantino sdílí své názory na násilí a jeho význam ve filmech. Čtenář se také dozví, kdo Tarantina inspiroval a jaké momenty a osobnosti formovaly jeho kariéru. A samozřejmě nechybí ani zábavné diskuse s přáteli například o tom, proč by (ne)dovolil, aby někdo v jeho filmech porazil legendárního Bruce Leeho.

Tarantinovy filmy jako Jackie Brown, Kill Bill, Hanebný pancharti nebo Tenkrát v Hollywoodu se zapsaly do dějin kinematografie svou nezaměnitelnou estetikou, humorem a unikátními postavami. Tato kniha vám umožní prozkoumat pozadí vzniku těchto filmů a odhalí tajemství Tarantinova úspěchu.

Proč si tuto knihu přečíst?

  • Nahlédněte do života jednoho z největších filmařů naší doby.
  • Poznejte, co inspirovalo Tarantina k vytvoření kultovních filmů jako například Pulp Fiction.
  • Užijtete si čtivou, komiksovou formu biografie, která vás vtáhne do děje.

Pokud jste fanouškem Tarantinovy tvorby nebo milovníkem filmů obecně, tato kniha nesmí chybět ve vaší knihovně. Staňte se svědky toho, jak vznikal fenomén jménem Quentin Tarantino a jak se jeho vášeň pro film přetavila v díla, která mění pravidla kinematografie!

Více naleznete na našem e-shopu www.zonerpress.cz.

Podobné příspěvky